Ίλια: Πρόθεση υποψηφιότητάς της στις προσεχείς δημοτικές εκλογές …

Την πρόθεση εκ νέου υποψηφιότητάς της στις προσεχείς δημοτικές εκλογές για τον δήμο Νάουσας εκδήλωσε ανοιχτά πριν λίγες μέρες η Ίλια Ιωσηφίδου. Το pena.press της πήρε μια μίνι συνέντευξη… για τα βασικά. Για τα υπόλοιπα υπάρχει καιρός…

-Υποψήφια δήμαρχος. Γιατί;
-Όπως γνωρίζετε έχω εργαστεί για χρόνια στη διοίκηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση και για 5 χρόνια ήμουν αντιδήμαρχος Νάουσας. Το 2008 συγκρούστηκα και διαφώνησα με τη διαχείριση Καραμπατζού και δέχθηκα σκληρή κριτική, αλλά η ενέργεια μου αυτή δικαιώθηκε πρόσφατα, όταν αποκαλύφθηκαν τα  7,5 εκατομμύρια χρέη που άφησε στον Δήμο.
Το 2010 κατέβηκα υποψήφια δήμαρχος με ανεξάρτητη παράταξη και οι πολίτες με τίμησαν με τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που την υπηρέτησα με συνέπεια.
Επειδή δεν πιστεύω ότι είμαι αναντικατάστατη, έκανα στην άκρη όταν το 2014 δημιουργήθηκε ένας συνδυασμός με επικεφαλής έναν νέο άνθρωπο, ελπίζοντας ότι θα φέρει καινούργια πνοή στον Δήμο. Δυστυχώς η εκτίμησή μου δεν δικαιώθηκε. Ο εκσυγχρονισμός ήταν μόνο στα λόγια. Ο νέος δήμαρχος δεν εφάρμοσε ενωτική και παραγωγική διοίκηση αλλά λειτούργησε με αυταρχικότητα, απαξίωση των διαφωνούντων και διχασμό.
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του αντί να παρουσιάσει έργο προσπαθεί να θαμπώσει τους ψηφοφόρους με powerpoint εικονικής πραγματικότητας.
Εκτιμώ λοιπόν ότι στη σημερινή συγκυρία η πόλη δεν πρέπει να γυρίσει προς τα πίσω αλλά να πάει προς τα μπρος, η ενότητα είναι προτεραιότητα, κανένας δεν περισσεύει και γι’ αυτό εκδήλωσα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφια δήμαρχος σε μια ενωτική παράταξη.

-Πιστεύετε ότι στους καιρούς αυτούς υπάρχουν πράγματι «πολίτες σε δράση»;
-Όχι, δεν τρέφω αυταπάτες. Θεωρώ ότι οι πολίτες είναι πολύ επιβαρυμένοι από τα προβλήματα της καθημερινότητας και απογοητευμένοι από τα πολιτικά πράγματα, γι’ αυτό και κλείνονται στο καβούκι τους. Δεν έχουν διάθεση όχι να δράσουν αλλά ούτε να πάνε να ψηφίσουν. Είναι όμως υποχρέωσή μας, ιδιαίτερα τώρα, να τους ενεργοποιήσουμε και να δώσουμε θάρρος, ελπίδα και προοπτική. Επειδή μόνο αν αποφασίσουμε να δράσουμε θα μπορέσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να φτιάξουμε την πόλη μας όπως τη θέλουμε. «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πόλη σου για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πόλη σου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *