Νάουσα : Έκθεση ζωγραφικής με θέμα τα πουλιά που ζουν στην Ελλάδα

Μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα τα πουλιά που ζουν στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσει ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Η Αράπιτσα» από το Σάββατο 2 ως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του κτιρίου του Πολυχώρου Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς («ΕΡΙΑ»). Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής του εκπαιδευτικού Χάρη Κουρουζίδη με θέμα τα πουλιά που ζουν στην Ελλάδα. Πουλιά ενδημικά και μεταναστευτικά, απειλούμενα και κΟρνιοινά. Ακουαρέλες, τέμπερες, ακρυλικά, χρωματιστά – και όχι μόνο – μολύβια είναι τα αγαπημένα υλικά του ζωγράφου.
Η ενασχόληση του Χάρη Κουρουζίδη με τη ζωγραφική και την παρατήρηση-φωτογράφιση πουλιών ήταν μοιραίο πως κάποια στιγμή θα έφερνε το πάντρεμά τους. Μια ευχάριστη συνάντηση με την Έφορο Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη, που εξελίχθηκε σε μια ωραία φιλία, οδήγησε στην πραγματοποίηση της έκθεσης ζωγραφικής “Η πολιτεία των πουλιών ” στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ στη συνέχεια η “πολιτεία” ταξίδεψε στην Έδεσσα, στα Γιάννινα και στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα προγραμματίζονται πεταρίσματα και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 8μμ. Η έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό την Κυριακή 3/6 και ώρες 11:00-14:00 και 19:00-21:00 και από Δευτέρα 4/6 μέχρι και Παρασκευή 8/6 τις ώρες 19:00-21:00. Τα πρωινά θα υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού (κατόπιν συνεννόησης)
Η έκθεση τελείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας καθώς και την αρωγή του Δήμου Νάουσας – Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *