Αλεξάνδρεια : Οι μικροί ακτιβιστές της ανακύκλωσης …

 

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας από τους μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας, με διανομή φυλλαδίων και αφισών!

Την Παρασκευή το πρωί οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας πραγματοποίησαν μία ακόμα περιβαλλοντική δράση που αφορούσε την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της ανακύκλωσης.

Για το σκοπό αυτό τα παιδιά ζωγράφισαν τα ίδια ένα έντυπο, το εκτύπωσαν και στη συνέχεια το μοίρασαν στην Αλεξάνδρεια ενημερώνοντας τους πολίτες ότι στο σχολείο τους λειτουργεί κέντρο ανακύκλωσης, κέντρο δηλαδή συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών.

DSC 0002

DSC 0007

DSC 0010

DSC 0014

DSC 0015

DSC 0017

DSC 0027

DSC 0036

Στη συνέχεια οι μικροί μας ακτιβιστές… επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της πόλης, όπου συνάντησαν τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Τόκα και μίλησαν για το πότε θα λειτουργήσει η ανακύκλωση στο Δήμο μας.

Ο κ. Τόκας αν και δεν είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί του θέματος, εν τούτοις δέχτηκε με μεγάλη χαρά τους μαθητές της πόλης μας και συζήτησε μαζί τους επί πολύ ώρα.

Εξ αρχής τους εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την προσπάθεια που κάνουν και τους υποσχέθηκε ότι μέσα στην εβδομάδα θα στείλει στο σχολείο κάδους ανακύκλωσης για να διευκολύνει το έργο τους.

Τους είπε μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα γίνει μια προμήθεια 600 κάδων για ολόκληρο το δήμο καθώς υπάρχουν σημεία όπου υπάρχουν ελλείψεις.

Για το θέμα της ανακύκλωσης τους ενημέρωσε με λύπη ότι η ανακύκλωση δεν λειτουργεί προς το παρόν στο Δήμο μας εξαιτίας του γηρασμένου απορριμματοφόρου που χρησιμοποιούνταν για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα τους είπε ότι το όχημα έχει σταλεί προς ανακατασκευή και ότι πολύ σύντομα θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

Ο κ. Τόκας εξήρε την προσπάθεια των παιδιών και το παράδειγμα που δίνουν σε ολόκληρη την κοινωνία λέγοντας ότι η καθαριότητα της πόλης δεν είναι μόνο ευθύνη του Δήμου αλλά και όλων των δημοτών, οι οποίοι θα πρέπει να αποκτήσουν μια περιβαλλοντική συνείδηση.

MOSAIC

Υπό αυτή την έννοια τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας μας έδωσαν αυτά ένα σημαντικό μάθημα. Μας δίδαξαν την ανάγκη να αναλάβουμε οι ίδιοι την ευθύνη του τόπου μας.

Αυτό που με άλλα λόγια είπε και ο μεγάλος Καζαντζάκης. “Ν’ αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω”.

DSC 0039

DSC 0042

DSC 0043

DSC 0048

DSC 0053

DSC 0058

 

https://opolitis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *