Βέροια :Στις 7.00 σήμερα το απόγευμα, η λαϊκή συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Στις 7.00 σήμερα το απόγευμα, αντί για τις 6 μ.μ. που είχε αρχικά οριστεί θα γίνει η λαϊκή συγκέντρωση για τη Μακεδονία, στην Πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας. Η διοργάνωση του συλλαλητηρίου γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Βεροίας και της Μητρόπολης με κεντρικό ομιλητή τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

Μάλιστα η Μητρόπολη απευθύνει δημόσια κάλεσμα συμμετοχής, στο οποίο αναφέρει τα εξής: «Καλούμαστε όλοι να δώσουμε ένα βροντερό “παρών” και να πούμε ένα μεγάλο «ΌΧΙ» σε κάθε προσπάθεια καπίλευσης του ονόματος της Μακεδονίας μας και στην παραχάραξη της εθνικής μας υπόστασης και ιστορίας. Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου στην Βέροια όλη η Ημαθία καλείται να δώσει το ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και δεν μπορεί κανείς να παίζει μ’αυτά τα εθνικά θέματα στο βωμό οικονομικοπολιτικών συμφερόντων. Ενώνουμε τις φωνές μας για την πατρίδα μας. Ενώνουμε τις φωνές μας για την μάνα Μακεδονία μας».

Λόγω της παρουσίας του Μητροπολίτη στην συγκέντρωση, η εκδήλωση «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας» αφιερωμένη στο μακαριστό Επίσκοπο Αυγουστίνο Καντιώτη, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (πλησίον Βήματος Απ. Παύλου στην Βέροια) μετατίθεται μια ώρα αργότερα, στις 8.00 μ.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *