Βέροια : Ένταση … στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Ένταση με το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας το απόγευμα της Τετάρτης. Με το… φυτίλι να ανάβει έπειτα από αναφορά του προέδρου Πέτρου Τσαπαρόπουλου στο θέμα της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών από την ελληνική κυβέρνηση για παιχνίδια στο θέμα της ονοματολογίας των Σκοπίων, όπως είπε. Ο κ. Τσαπαρόπουλος μίλησε για δημοσιεύσεις και καταγγελίες που κάνουν λόγο για υποστήριξη μέσω ορθόδοξης παλαιστινιακής οργάνωσης δεσποτάδων και δημάρχων.

«Παίζονται παιχνίδια, υπάρχουν συμφέροντα, να είμαστε προσεκτικοί…» είπε ο πρόεδρος και έκλεισε την αναφορά του μιλώντας για προβλήματα που δημιουργούνται από τις ομιλίες και του προκαθήμενου της Εκκλησίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντώνη Καγκελίδη στα όσα ακούστηκαν:

«Σε ποιον τα λες αυτά; Κάνουν πολιτική οι άθεοι τώρα! Κάνεις κήρυγμα; Δεν είσαι ο Τσίπρας να αποφασίζεις ερήμην του λαού» είπε και αποχώρησε από την αίθουσα μέχρι να σταματήσει ο πρόεδρος.

«Δεν συμφωνώ με όσα λέει ο κ. Καγκελίδης, αλλά δεν επιτρέπεται να απευθύνεται δελτίο προς ναυτιλομένους. Δεν ηγεμονεύεται, δεν διαφεντεύεται, συντονίζεται τον διάλογο και κρατάτε χαμηλούς τόνους. Δεν είστε ινστρούχτορας εδώ μέσα» υπερθεμάτισε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης.

«Εκείνο που φοβάμαι συντελείται, ο εθνικός διχασμός. Γιατί αυτή η περιφρόνηση στα συλλαλητήρια και στους χιλιάδες λαού από την κυβέρνηση; Γιατί δεν κάνει ένα δημοψήφισμα;» σχολίασε αμέσως μετά ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, μιλώντας για εκπληκτικά παράξενη αυτοϊκανοποίηση της κυβέρνησης.

Για «εθνομηδενιστές που αρνούνται τις ανησυχίες του λαού» μίλησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, διαβάζοντας το σχετικό δελτίο τύπου της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου της Βεργίνας.

Κ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *