Αλεξάνδρεια : Στο Ρουμλούκι ο πρώτος αγρός κάνναβης

Πραγματικότητα είναι η πρώτη σοδειά κάνναβης στον δήμο Αλεξάνδρειας! Σύμφωνα με το roumlouki.gr ένα ζευγάρι αγροτών καινοτομεί καλλιεργώντας για πρώτη φορά κάνναβη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας, ειδικός γεωπόνος, με αντίστοιχη εμπειρία στον Καναδά, είχε την εποπτεία αλλά και συμβουλευτικό ρόλο για την βιολογική καλλιέργεια του φυτού, με τη δέσμευση να εκπαιδεύσει ντόπιους γεωπόνους και εργάτες. Η ποικιλία που επέλεξαν οι δύο καλλιεργητές ήταν η «Finola», η οποία φτάνει το ένα μισό μέτρο και επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα σπόρια του φυτού θα γίνουν κανναβέλαιο, πλούσιο σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα. Τα στελέχη του φυτού θα γίνουν χαρτί, μέρος τους θα πουληθεί σε αυτοκινητοβιομηχανίες που το χρησιμοποιούν ως κατασκευαστικό υλικό.
Στα επιχειρηματικά της σχέδια της συνεργαζόμενης εταιρίας είναι να καλύψει την επόμενη καλλιεργητική χρονιά με 40.000 στρέμματα. Εκτός του δήμου Αλεξάνδρειας έχει συνάψει συμβάσεις με αγρότες της Ξάνθης, των Σερρών, της Δράμας, της Κομοτηνής και της Καβάλας έτσι ώστε φέτος να αποκτήσουν τεχνογνωσία και εμπειρία οι πρώτοι αγρότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *