Νάουσα : Ενημερωτική ομιλία του Συλλόγου Διαβητικών στην Νάουσα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος
ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Νομού Ημαθίας, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα διαλέξεων Πολυχώρος Βέτλανς στη Nάουσα. Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη και πριν την ομιλία πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου σε όσους το επιθυμούσαν.
Στόχος της η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την πάθηση καθώς επίσης και την πρόληψη.
Για την ημερίδα μίλησε αρχικά η κ. Μάγδα Ιωάννου και ακολούθησαν χαιρετισμοί.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Γλυκιά Ισορροπία» κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδη
Την ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου, στήριξαν καταξιωμένοι γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων που σχετίζονται με το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και τύπου ΙΙ και σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μελών του Συλλόγου, αλλά και του ευρύτερου κοινού. Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού Ελλάδος, ο Διαβητολόγος – Παθολόγος κος Μανές. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι τρεις ομιλητές. Πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Χρήστος Μανές, Διαβητολόγος -Παθολόγος Πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων διαβητικού Ποδιού Ελλάδος ανέπτυξε το θέμα “Διαβητικό Πόδι”. Στη συνέχεια ο κ. Λάζαρος Δαβητολόγος –Παθολόγος ,ανέπτυξε το θέμα σακχαρώδης διαβήτης και θεραπευτική αντιμετώπιση αυτού, ενώ ο κύκλος ομιλιών έκλεισε με την πρόεδρο Ένωσης Γονέων παιδιών με διαβήτη Θεσαλονίκης,κα Τσαχαλίνα Φανή η οποία αναφέρθηκε στα δικαιώματα των διαβητικών.
• Μερικά από τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου-1 και τύπου-2 περιλαμβάνουν στοματικές μολύνσεις και υπερβολική δίψα.
• Ο διαβήτης μπορεί να είναι μια δύσκολη ασθένεια ως προς τον εντοπισμό της, αλλά υπάρχουν ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια που μπορείτε να προσέχετε πάντα.
• Ο διαβήτης τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2 είναι διαφορετικές ασθένειες, αλλά παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα.

• Αν δεν αντιμετωπιστεί, ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να επηρεάσει την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα, τα μάτια και τα νεφρά
Ο Σύλλογος επίσης ενημερώνει ότι ;όλη η ομιλία διατίθεται σε cd πληροφορίες στο φωτογραφείο Ιωαννίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *