Νάουσα : Προβολή της ταινίας μικρού μήκους στην κοπή βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας

Η προβολή της ταινίας μικρού μήκους ‘Genocide-a true story’, της Βασιλικής Τσανακτσίδου, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στην κυριακάτικη κοπή βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Μέσα σε λίγα λεπτά, η ταινία πρόβαλλε τα δεινά που πέρασαν οι Πόντιοι κατά τον ξεριζωμό, προκαλώντας ποικίλα σχόλια, ακόμη και στους μη έχοντες σχέση με τον Πόντο, ωστόσο ήταν στην αίθουσα. (Δείτε το τρέιλερ της ταινίας κάτω.)

Μετά την προβολή της ταινίας και το καλωσόρισμα του προέδρου, Φώτη Φανιάδη, τον λόγο πήραν οι επίσημοι, αναφερόμενοι στις πολυσχιδείς δράσεις της Λέσχης, στις εργασίες συντήρησης και ανάδειξης της βιβλιοθήκης και στις ενέργειες αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το φλουρί έτυχαν το τμήμα μπαλέτου της Λέσχης και ο Παντελής Παλαντζίδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, η αντιδήμαρχος Δώρα Μπαλτατζίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος, ο τέως δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΑΝ.ΗΜΑ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τάσος Γιάγκογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Μάντσιος κ.ά.