Ανθρώπινα : Έφυγε… από τη ζωή ο Μάρκος Γιάντσης !

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Στα 75 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Νάουσας  και του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης  Μάρκος Γιάντσης. Η κηδεία του θα γίνει στις 11 το πρωί της Δευτέρας, στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης. Η σορός θα βρίσκεται εκεί από τις 10.

Ο θάνατος του βύθισε στο πένθος τους οικείους του αλλά προκάλεσε θλίψη και στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου.

Από του μεγαλύτερους – αν όχι ο μεγαλύτερος- ποδοσφαιριστής που έβγαλε το Ναουσαίικο ποδόσφαιρο … Ο Μάρκος ήταν φίλος… πολλές φορές μου άρεσε όταν μου έλεγε παλιές ιστορίες από την ποδοσφαιρική ζωή του με χαρακτηριστικό λόγο και πολύ γέλιο… !

Δεν θα ξεχάσω την ιστορία που μου έλεγε με τον τότε προπονητή της Νάουσας  τον Αδάμο Πιτσούδη που τον κατέβασε από το λεωφορείο…  όταν η Νάουσα πήγε να παίξει έναν αγώνα κυπέλλου με την Παναχαΐκή στην Πάτρα επειδή δεν τον άφησε να πάρει και την μάνα του μαζί στο λεωφορείο …. !

Πήγε να συναντήση τον φίλο του τον Μάρκο Αντιφάκο  .. για να θυμηθούν τα παλιά (που λέμε εμείς στην Νάουσα )

Ο Μάρκος Γιάντσης ξεκίνησε από τη Νάουσα, έπαιξε δύο χρόνια στον Άρη (1968-70) κατακτώντας το Κύπελλο, και συνέχισε στην Καστοριά και μετά πάλι στη Νάουσα. Αν και ψηλός είχε καλή τεχνική κατάρτιση, μάλιστα στον Βόλο τον είχαν δει σε αγώνα ενόπλων και τον δοκίμασαν στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό, ωστόσο η Νάουσα δεν τον έδινε. Στο Καραϊσκάκη ο Μάρκος είχε προπονηθεί στο χορτάρι και έκανε σαν τρελός. Έχει να θυμάται μια προπόνηση του Ολυμπιακού, όπου του ζήτησε ο Μπέμπης να κοντρολάρει τη μπάλα από μακριά, το έκανε και με τα δύο πόδια και λέει ο Μπέμπης στον Σούλη: «Αυτός είναι καλός, την κολλάει». Στον Άρη έπαιξε ως μέσος, αλλά στη Νάουσα τα περισσότερα χρόνια ως κεντρικός αμυντικός.

Αντίο φίλε …

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ  –

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΡΚΟΣ ΓΙΑΝΤΣΗΣ

Σχετική εικόνα

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΥΠΕΛΛΟΎΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1968-70