ΝΑΟΥΣΑ : «ΑλλάΖΩ Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη στο σπίτι» …

«ΑλλάΖΩ Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη στο σπίτι» … γιατί….«Κάθε πράξη δημιουργίας είναι πρώτα μια πράξη καταστροφής (P. Picasso).
Η Νάουσα δημιουργεί.
Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Εξωστρέφειας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας (ΕΒΕ), συμμετέχει στην δράση της ΕΒΕ: “ΑλλάΖΩ σελίδα…Απ΄την Βιβλιοθήκη στο…σπίτι” και προτείνει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με επίκεντρο πάντα το βιβλίο, τις οποίες οι μικροί μας φίλοι (και όχι μόνο), θα μπορούν να τις υλοποιούν στο σπίτι μία φορά την εβδομάδα και για διάστημα περίπου ένα μήνα.
Τις μέρες αυτές που ο άνθρωπος βρίσκεται στο σπίτι του για ακόμη μια φορά έχει ανάγκη τον άλλον για να καταφέρει να επιβιώσει και να ανθίσει πάλι έξω από τα ανοιχτά παράθυρα και τα διπλανά μπαλκόνια εμείς… #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ και στέλνουμε από καρδιάς ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εργαζόμενους που βρίσκονται στο πεδίο μάχης απέναντι στον κορονοϊό τις δύσκολες αυτές μέρες (γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες, αστυνομικοί, υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, αρτοποιοί, μανάβηδες, κρεοπώλες, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι του Δήμου, εργάτες κλπ.) που δίνουν αγώνα για να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους και εμείς να δείξουμε ότι αναγνωρίζουμε την προσφορά και την αυτοθυσία τους με τελικό στόχο να φτάσει στα μάτια ή και τα αυτιά όλων εκείνων των ανθρώπων που έχουν την ανάγκη να ακούσουν ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».
Με ένα σύντομο και απλό ηλεκτρονικό μήνυμα -που κάθε παιδί ή κάποιος ενήλικας θα στείλει- μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε και να δείξουμε ότι αναγνωρίζουμε την προσφορά και την αυτοθυσία τους είτε στο email: library@naoussa.gr είτε στη σελίδα της Εθνικής μας Βιβλιοθήκης network.nlg.gr/, πάντα με τη συνοδεία του hashtag #ηβιβλιοθήκησπίτιμας αλλά και των υπολοίπων hashtags του προγράμματος #forEBEr, #17SDGS, #NLGgoals. #menoumespiti #forΕΒΕr!! #zotospitimou #ηβιβλιοθηκησπιτιμας #μενουμεσπιτι #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ ….
Εμείς…από την Δημοτική Βιβλιοθήκη, θα κάνουμε tag και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και από εκεί θα αναπαράγονται και θα γνωστοποιούνται σε όλη την Ελλάδα οι δράσεις των παιδιών…
Στόχος της δράσης αυτής είναι:

· Tα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια της προσφοράς και της αυτοθυσίας

· Να σκεφτούν πως μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε με λόγια καρδιάς και να τους εμψυχώσουμε στο έργο τους αυτές τις μέρες

· Να αντιληφθούν ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες σε μια κατάσταση

· Να προσπαθήσουν να μπουν στη θέση όλων των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δύσκολες ή και επικίνδυνες καταστάσεις τη χρονική αυτή περίοδο και να σκεφτούν πώς μπορεί να αισθάνονται.