Επισκοπή Νάουσας : «Με κορωνοϊό η νύφη και ο γαμπρός πριν παντρευτούν» -Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων

Σχεδόν ολόκληρο το χωριό Επισκοπή στον Δήμο Νάουσας νοσεί από κορωνοϊό, έπειτα από γάμο που έγινε στις 10 Οκτωβρίου σε εκκλησία του χωριού.

Κάτοικος της Επισκοπής, μιλώντας στην εκπομπή «TLive», ανέφερε ότι «από τον γάμο έγινε η ζημιά. Ολο το χωριό στα κρεβάτια είναι. Κόλλησαν όλοι. Ολοι όσοι ήταν εκεί, κόλλησαν».

Η ίδια κάτοικος δήλωσε πως «και η νύφη και ο γαμπρός είχαν τον κορωνοϊό πριν παντρευτούν, αλλά δεν ήθελαν να χαλάσουν τον γάμο και μετά αρρώστησαν κι αυτοί, ο κουμπάρος, η κουμπάρα, συγγενείς και άλλοι απ’ έξω. Ολο αυτό έγινε από τον γάμο. Ηταν πολύς ο κόσμος. Ο γαμπρός έλεγε ”θέλω να κάνω έναν καλό γάμο”», εκτιμώντας πως περίπου 170 άτομα νοσούν.
«Νύφη και γαμπρός γλεντούσαν από το ένα σπίτι στο άλλο»

Αλλος κάτοικος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, τόνισε πως «είχε πολύ κόσμο και ο ένας κόλλησε από τον άλλον. Μιλάμε για πολλές οικογένειες».

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Επισκοπής, μέρες πριν από τον γάμο «είχαν στηθεί γλέντια στα σπίτια των μελλόνυμφων, με τη συμμετοχή πολλών καλεσμένων».

«Για περίπου πέντε ημέρες γλεντούσαν ο γαμπρός και η νύφη, μία στο ένα σπίτι, μία στο άλλο, υπήρχαν και αρκετοί καλεσμένοι. Μετά το γλέντι και τον γάμο που έγινε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν κρούσματα. Πρώτα έμαθα για τη μητέρα της νύφης ότι είχε κορωνοϊό, μετά ο γαμπρός, ο κουμπάρος και μετά άρχισαν να βγαίνουν το ένα μετά το άλλο άπειρα κρούσματα από άτομα που ήταν στο γλέντι και στον γάμο», υποστήριξε στην εκπομπή «TLive» κάτοικος του χωριού.