Βέροια: Η εξαφάνιση του Άλεξ δεν μπήκε στο αρχείο

Η υπόθεση της εξαφάνισης του Άλεξ από την Βέροια δεν αρχειοθετείται τελικά.

Η υπόθεση της εξαφάνισης του Άλεξ από την Βέροια που είχε συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο, δεν πρόκειται να μπει στο αρχείο.

Τις τελευταίες ώρες, διακινείται στα social media η είδηση πως η αστυνομία έχει κλείσει την υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου μαθητή, έπειτα από μια δεκαετία ερευνών.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το grtimes.gr που είχε επικοινώνησε με παράγοντα της δίκης, που διεξήχθη το 2009, στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξήγησε ότι η υπόθεση έχει κλείσει δικαστικά, με βάση το ελληνικό ποινικό δίκαιο.

Τα ίδια ανέφεραν και ο δικηγόρος Βέροιας Κώστας Γιοβανόπουλος, που εκπροσώπησε τους ανήλικους Έλληνες στη δίκη, ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Γιάννης Καραμαγκιώλης – συνήγορος του ανηλίκου Ρουμάνου και ο δικηγόρος Αθηνών Μανώλης Αναστασάκης ο οποίος εκπροσώπησε τη μητέρα του Άλεξ, Νατέλα, σε κάποιες από τις παρεπόμενες δίκες.

Οι πέντε ανήλικοι δικάστηκαν, κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν θεραπευτικά και αναμορφωτικά μέτρα καθώς υποχρεώθηκαν σε κοινωνική εργασία, υποχρεωτική φοίτηση σε σχολεία, ενώ όλοι τέθηκαν υπό επίβλεψη . Σήμερα ως ενήλικοι συνεχίζουν τις ζωές τους. Η δικαστική απόφαση έχει καταστεί αμετάκλητη από τότε με απόφαση του Αρείου Πάγου και δεν έχει τεθεί στο αρχείο.

Όπως επισήμανε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, από αστυνομικής πλευράς η υπόθεση παραμένει ανοιχτή μέχρι να βρεθεί κάποιο νέο στοιχείο που θα οδηγήσει στην αναψηλάφηση της.

ΠΗΓΗ: grtimes.gr